torsdag 1 september 2016

Modemysteriet av Martin Widmark

Nu är dags att lösa det 25:e mysteriet i Valleby. Lasse och Maja, som tillsammans driver Lassemajas detektivbyrå, har haft mycket att göra de senaste 13 åren. Valleby är verkligen ingen lugn och stillsam stad där polismästaren kan rulla tummarna!

De flesta i Valleby är idag väldigt förväntansfulla och uppspelta. Kön hos frisören är lång, alla vill göra sig snygga. Staden ska nämligen få fint besök av den berömda mode-skaparen Jean-Pierre från Paris. Nu kommer han äntligen! Jean-Pierre stiger ur en stor röd bil. Med sig har han sin älskade katt, Lulu, som han bär med sig i en handväska. Han håller även hårt i en mapp proppfull med skisser och planer för hur nästa års mode kommer att se ut.

På stadshotellets trappa håller Jean-Pierre ett litet tal; Det ska hållas en modevisning på stadens torg imorgon och Vallebys bäst klädda man, kvinna, pojke eller flicka ska väljas ut. Jean-Pierre är så klart domare i tävlingen. Första priset är en resa till modets huvudstad - Paris!

I stort sett alla rusar hemåt för att skapa de finaste kläderna. Många tänker originellt och personligt; prästen tänker använda sig av vingar, museichefen Barbro Palm skapar sina kläder utifrån ett rymdtema och Lasse tror att kläder inspirerade av havet kommer att göra honom till vinnare. Maja däremot vill inte vara med och tävla, hon är inte intresserad av mode.

Plötsligt är Jean-Pierres älskade katt borta! Han är förtvivlad och otröstlig. Snart dyker ett utpressningsbrev upp - "lämna ifrån dig din värdefulla mapp, annars kommer du aldrig se din katt igen".

Ja, då var det igång igen. Ett nytt fall måste nu lösas av Lassemajas detektivbyrå. Lättläst, men inte lättlöst. Spännande, klurigt och roligt. Passar dig som är 6-10 år cirka.

ISBN: 9789163889462

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar