måndag 12 september 2016

Dribbla, skjut, rädda! av Måns Gahrton

Kim och Konrad är tvillingar. De älskar fotboll över allt annat och spelar jämt. Det ligger alltid en fotboll i ryggsäcken. Mamma säger ibland att hon har trillingar - Kim, Konrad och fotbollen. Mamma är förresten lika tokig hon i fotboll. Hon kom nästan med i damlandslaget när hon var yngre.

Nu har familjen flyttat till en ny stad och tvillingarna är lite nervösa när de går till skolan första dagen. När läraren ska presentera dem går brandlarmet och alla skolans lokaler måste utrymmas. I väntan på att de ska få lov att gå in igen, plockar Konrad fram fotbollen ur ryggsäcken och nästan alla i klassen är med och spelar. Kim och Konrad får genast frågan om de vill vara med och spela i Kvarnbacka Kickers. Så klart de vill! Och det blir inte mycket till träning med nya laget, för redan kommande lördag är det match! Hur ska det gå för Kvarnbacka Kickers och deras nya spelare?

Det här är första delen i serien Fotbollstvillingarna: om fotboll och kompisar. Författaren Måns Gahrton är även fotbollstränare och det märks att han vet vad han skriver om - det är många olika slags skott och finter och det känns nästan som att man ser matchen på tv när man läser om den. Boken är lättläst och har jättefina färgbilder.

Passar dig som är 7-10 år.

ISBN: 9789150221879

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar