onsdag 14 september 2016

Agility! Hoppa högt av Mårten Melin

Åh, vilken fin bok! Jag läste den med ett leende på läpparna :)

Meja är 12 år och nyinflyttad i stan. Hon har inte hunnit få några nya kompisar. Men flera tjejer i klassen retas och är taskiga. Att hon har barnslig tröja till exempel. Hon tittar ner på sin tröja. Den är grå med gröna stjärnor och har en hund på magen. En collie. Meja älskar hundar och vill så gärna ha en. Helst en collie. Men mamma säger att de inte har råd.

Ute i parken ser Meja en tjej i åttan, Lisa, som rastar sin hund. Den är så fin! Hon ska vara lycklig som har en hund, tänker Meja. Nästa dag i skolan när klasskamraterna retas igen kommer Lisa fram och säger hej till Meja. Då blir tjejerna tysta. Lisa i åttan pratar med Meja? Är de kompisar eller?

Senare hör Meja att Lisa pratar med sina klasskompisar om agilityn i parken i eftermiddag. Meja går till parken efter skolan för att titta när de tränar sina hundar. Det visar sig att Lisa har två hundar och Meja får lov att prova agility med hunden Jimi. Lyckan bubblar i kroppen!

Det här är första delen i serien Agility! som handlar om hundtokiga Meja. Längtan efter hund och vänner. Lättläst och jättefin :)

Passar dig som är 8 år och uppåt och som vill ha en lättläst bok om hundar.

ISBN: 9789175675107

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar