måndag 19 september 2016

Min stora feta zombieguldfisk av Mo O´Hara

Den här knasigt roliga boken handlar om Tom och hans storebror Mark. Och om Toms kompis Pradeep och hans lillasyster Samina. Och om en rund och söt guldfisk.

Mark är en elak storebror. Det är Tom van vid. Så pass van att Tom tycker att Mark är normalt elak. Men en dag blir allt mycket värre. Då blir Mark ond.

Mark har i skoluppgift att göra ett biologiskt experiment och redovisa det för klassen med hjälp av foton. Han köper en guldfisk och häller giftigt pulver från sin nya kemilåda i fiskens vattenskål. Hans experiment går ut på att se hur fisken reagerar på det giftiga vattnet.

När Mark tar en paus från sitt experimenterande och slappar en stund i soffan, tittar Tom bekymrat på fisken. Vattnet är helt slemmigt och grönt. Fisken ser inte alls ut att må bra av giftet. Den ser rent av döende ut. Tom ringer kompisen Pradeep och ber om hjälp. De försöker återuppliva fisken genom att hålla ett batteri mot fiskfjällen. Det verkar fungera, fisken börjar efter några ryck att sprattla med fenorna igen.

Men under närmaste timmen visar det sig alltmer att Tom och Pradeep inte bara har räddat en fisk från att dö giftigtvattendöden, utan att kombinationen guldfisk-giftigt vatten-batteri istället har skapat en stor fet zombieguldfisk! Den är självlysande, har hypnotiserande ögon, och är ute efter hämnd!!

I en recension om Min stora feta zombieguldfisk stod det att boken kunde beskrivas som en blandning mellan Hitta Nemo och en zombiefilm. Det är en ganska slående beskrivning. Förbered dig på en galen berättelse helt enkelt!

Passar dig som är 10-12 år.

ISBN: 9789176631034

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar