fredag 9 september 2016

Mystiska myter - Bigfoot av Anna Hansson

Det finns myter, sagor och sägner som har berättats i urminnes tider. Vissa av dem har växt och förändrats på under årens lopp, som om de har berättats med hjälp av Viskleken. En del sägs ha hänt på riktigt.....

Mystiska myter är en ny serie med lätta faktaböcker om några av dessa myter som har berättats genom åren.

Många, framför allt jägare i Kanada och USA, säger sig sett ofantligt stora fotspår i snön. Fotspår som ibland har fyra och ibland till och med sex tå-avtryck. Det har hängt stora tussar med päls på grenar i skogen. Man har känts sig iakttagen och förföljd, fastän att man är ensam. Någon säger sig ha blivit fångad och lyckats fly. En del säger sig till och med ha sett den stora...ja, vad det nu kan vara - människa, djur, monster? Ja, vad det än är har den till slut fått namnet Bigfoot.

Vad är Bigfoot  för något? Var kommer den ifrån? Vad vill den? Finns den verkligen på riktigt? Mystiska myter - Bigfoot försöker besvara alla frågor.

Det här är en spännande och intressant faktabok. Lättläst och med lite frågor att fundera kring på slutet. 2015 släppte författaren en liknande bok, om Farao. Den måste jag läsa!

ISBN: 9789188009081

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar