onsdag 1 juni 2016

Emres handbok i konsten att skaffa sig vänner - och ovänner av Siri Spont

Siri Spont har tidigare skrivit de mysiga böckerna om Tilda som börjar med Utan djur så dör jag! De handlar om vänskap, listor och husdjur.

Nu börjar en ny serie om en kille som heter Emre. Han är ungefär 9 år och tycker att det är knepigt att hitta bra kompisar. Om man inte är så modig och framåt, så är det svårt. Emre tycker att det verkar som om han inte syns. Lillebrorsan däremot, är vän med allt och alla. Hur gör han egentligen?

Emre skulle gärna se att det fanns en handbok i hur man skaffar sig vänner. Sagt och gjort, han börjar skriva en själv! Passande nog börjar det en ny kille i klassen som heter Ömer. Emre tycker att Ömer verkar snäll innerst inne, men han upplevs som stökig och jobbig av lärare och klasskompisar. Emre får en massa bra tips till sin handbok hur man ska göra, och inte göra, för att få vänner. Kanske kan Emre och Ömer bli vänner?

Detta är en rolig och mysig bok om hur kul det är med kompisar, men hur jobbigt det kan vara när man inte har några. Boken har fina bilder och faktarutor med kompistips, och passar både killar och tjejer.

ISBN: 9789187033452

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar