måndag 30 maj 2016

Den här sommaren kan bli min död av Malin Stehn

Fanny är tretton och ska börja i sjuan till hösten. Det har precis varit skolavslutning och hon har hela sommarlovet framför sig. Nio veckor och två dagar, om man ska vara petig. Fantastiskt! Härligt! Underbart! skulle vilken normal trettonåring som helst utbrista. Men Fanny känner sig stressad. Hon har gjort en lista på saker som hon måste göra innan sjuan och fattar inte hur hon ska hinna??!!

Listan handlar om saker som gör en modigare och mognare. Det måste man ju vara när man ska börja högstadiet! Den handlar om pirriga saker som att kyssa en kille, pinsamma saker som att köpa bindor på den lilla ICA-butiken i byn, jobbiga saker som att sluta med kvällsritualer som är nödvändiga för att kunna somna. Och annat viktigt. Tio olika punkter som Fanny måste klara av innan skolan börjar i augusti. Kommer hon hinna? Och kommer hon överleva denna förvandling? Risken är att den här sommaren kan bli min död, tänker Fanny.

Det här är en rolig och mysig bok, som är skriven i dagboksform. Den handlar om rädslor och oro inför att bli äldre, men även om ett härligt sommarlov med bästa kompisen. Perfekt för dig som är i 11-13-årsåldern. Ännu mer perfekt är det såklart om det snart är sommarlov :)

ISBN: 9789172997585

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar