torsdag 9 juni 2016

Brottsplats: kollo av Elsie Petrén

Det är sommarlov. Tim, Selma och Marvin har åkt på teaterkollo. De tycker det ska bli spännande, men lite läskigt. Ingen av dem har hållit på med teater förut. Men det har utlovats andra sommaraktiviteter också, och fastän många av de andra deltagarna är äldre, verkar de schyssta.

Redan från början tycker de att Folke, den yngste av ledarna, verkar konstig. Han beter sig inte som en ledare och verkar inte bry sig att de andra ledarna tycker att det är irriterande när han kommer försent eller kollar sin mobil när det är dags för genomgång.

När Folke går i väg för att hämta mer dricka vid lunchen vibrerar hans mobil till. Selma kan inte låta bli att tjuvkika på sms:et. Meddelandet är kortfattat och skumt. Det är någon som heter Emil som skriver att han nu är på plats på sågverket. Undrar vad som menas med det, tänker Selma och berättar snabbt för de andra vad det står. När Folke närmar sig bordet igen lutar de sig snabbt tillbaka i stolarna och fortsätter att äta. Under en kanottur senare på dagen varnar ledarna just för det stället, de säger att ungdomarna absolut inte får ta sig in på det gamla industriområdet en bit bort. De berättar att det är ett nerlagt sågverk och att där kan vara farligt.

Är det verkligen där Folkes kompis Emil väntar? Vad gör de i så fall på ett nerlagt gammalt sågverk? Är Folke kriminell? Marvin, Selma och Tim bestämmer sig för att ta sig dit och spana. På natten tar de en kanot, paddlar bort till sågverket och kikar in....

Det här är del 2 i serien om Skuggmyra. Böckerna räknas som deckare och behöver inte läsas i ordning. Jag gillar att Brottsplats kollo utspelar sig på sommaren och på ett kollo, det är en bra plats för spännande saker att hända. Både del 1 och denna boken är riktigt spännande. De liknar "Fem-böckerna" lite grann, men de här är lite råare.

Passar dig som är 10 år och uppåt.

ISBN: 9789132167270

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar