tisdag 28 juni 2016

Ninjor mot samurajer; kampen om det gyllene ägget av Nick Falk

Den här boken handlar om ninjor och samurajer som bodde i Japan för mer än 300 år sedan. Ninjorna bodde i slottet Baka Tori på berget Drakens tand. Ninjorna var knasiga och skojade mycket. Samurajerna bodde i slottet Kemushi på berget Tigerns klo och var alltid mycket allvarliga och ordentliga. Ninjorna och samurajerna höll på med en varsin sorts kampsport.

Buta-sama och Kingyo-sama var bröder och hade alltid bråkat och retats, ända sedan de låg i vaggan. Buta-sama var ninja och Kingyo-sama var samuraj. En natt skickade samurajerna en skriftrulle till ninjorna med meddelande om att de ville utmana ninjorna på kenjutsu, som är en slags svärdfäktning. Ninjorna blev jättenervösa - ingen slår samurajerna i kenjutsu! Om man inte fuskar såklart.....

Kampen om det gyllene ägget är första delen i serien om Ninjor och samurajer. Det här är en actionfylld och rolig bok om ninjor, samurajer, kampsport och syskonbråk - den perfekta kombinationen! Den är lättläst och har roliga bilder. Passar dig som är 7-10 år ungefär.

ISBN: 9789132168628

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar