måndag 19 april 2010

Mord i blicken! av Lena Lilleste

Lena Lillestes blogg kan man läsa att hon åkte till Teneriffa för att göra research inför sin sjunde bok om Tommy & Flisen, Mord i blicken!. Det är då man tänker att ett författarliv vore ganska skönt. Men sedan ska man ju kunna skriva spännande böcker också, och det kan verkligen Lena Lilleste! Böckerna är omåttligt populära på min skola och det är inte bara elever som lånar utan även lärarna lånar gärna åt sina egna barn.

I Mord i blicken! åker Tommy och Flisen till Teneriffa. Där ägnar de sig inte bara åt sol och bad utan kommer några riktigt läskiga knarklangare på spåren. Då Flisens kusin Bendik tidigare råkat riktigt illa ut efter att ha provat narkotika är Tommy och Flisen mer än vanligt taggade till att försöka sätta dit knarklangarna, med sina egna liv som insats. Att det finns kopplingar till personer i deras absoluta närhet gör det inte mindre spännande. Det är inte utan att jag kan förstå Tommys mamma, när hon på slutet förfasar sig över hur killarna hela tiden kan råka så illa ut!

På omslaget av Li Söderberg kan man se att Tommy och Flisen har vuxit till sig lite, vilket känns rätt skönt med tanke på de hemskheter de har en förmåga att hamna i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar