måndag 12 april 2010

Klant & Kompani av Ingelin Angerborn












Böckerna av författaren med det underbara namnet Ingelin Angerborn, är omtyckta på min skola. Hon har bl.a. skrivit böckerna om Emma och Johanna där första boken heter Pussar och P.S. I serien Om jag bara inte... finns fem böcker och om Vilma, Viktor och Viking i Klant & Kompani finns det än så länge tre böcker.

Viktor, Vilma och Viking har en superhemlig klubb, Klant & Kompani. Klubben skapades efter en katastrofal dag i skogen med orientering, då allt som kunde gå fel verkligen gick jättefel. Bl.a ledde dagen till att avståndet mellan Viking och den vackra Meltem är större än någonsin. Klubben är till för att de tre kompisarna ska kunna öva på saker utan att klanta till det, men det blir inte riktigt som barnen tänkt sig... I bok nummer två leder kombinationen glupsk hund och mycket dyrbar, antik klocka till en ny katastrof och i bok tre blir det snudd nog på ännu värre när Viking får äran att passa Meltems kanin. Han hoppas naturligtvis att det ska föra Meltem närmare honom, men frågan är om det inte får rakt motsatt effekt?

Lättläst och småfnissigt med roliga illustrationer av Jenny Karlsson. Jag skulle tro att vi kan vänta oss en uppföljare i höst. För vi måste ju få veta om Viking kommer att få krama om den hallonsuddisdoftande Meltem!

Senare i år kommer en ny bok av Angerborn, Sorgfjäril, som liksom hennes tidigare bok För alltid-, av förlaget beskrivs som en "spännande rysare med Maria Gripe-känsla".

1 kommentar: