torsdag 12 september 2019

Glitterflickan av Moa Eriksson Sandberg

I ett ödsligt hus på landet ska Eva-Lottie tillbringa tre veckor av sitt sommarlov. Med bara mamma som sällskap. Mamman, som är författare, har fått låna huset för att skriva klart sin bok och Eva-Lottie följer med för att fly sin vardag. Vardagen med en tjatig pappa och en bästa kompis som hon längre inte vet om han är en bästa kompis. Inte sedan han blev tillsammans med Alma. Alma som inte alls verkar tycka om Eva-Lottie.

Eva-Lottie har laddat med böcker och ser fram emot lugna och sköna dagar och mysiga kvällar med sin mamma. Men det blir inte alls som hon tänkt sig. Mamma bara skriver och skriver och har knappt tid att äta och de mysiga lässtunderna i trädgården regnas bort. Eva-Lottie känner sig snart uttråkad.

Hon bestämmer sig för att ordentligt utforska trädgården och huset och hittar snart flera mystiska saker, bland annat en hängd docka och en nerklottrad skyltdocka. Dessutom träffar hon grannen Gloria som bor i lägenheten högst upp i huset. Gloria börjar berätta om husets historia och Eva-Lottie bestämmer sig för att skriva en egen spökhistoria inspirerad av trädgården, huset och människorna som bott i det. Samt om Glorias glamourösa men tragiska liv som filmstjärna i Hollywood.

En fin vänskap växer fram under deras dagliga träffar men huset fortsätter att ge Eva-Lottie kalla kårar och känslan av att något inte stämmer. Och betyder de mystiska sakerna som drabbar henne något särskilt?

Glitterflickan är en spännande mysrysare som samtidigt lyfter frågor om ideal och som stärker barn till att våga vara den de är. Passar från 9 år.

9789129712759

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar