måndag 1 mars 2010

Branden vid Söderbysjön av Petrus Dahlin

Jag gillar verkligen böckerna om Kalle Skavank av Petrus Dahlin (lite extra för att det i första boken finns en bibliotekarie som heter Lillemor!). Kalle Skavank är tio år, har en mamma som är död och en lösfot. Men han har också en snäll pappa, en röd kiosk och en kusin som heter Dilsa. Kalle och Dilsa kallar sig kioskdeckare och löser problem. Branden vid Söderbysjön är den sjunde boken med Kalle och Dilsa och den är riktigt spännande. Just när Kalle läser i tidningen om en anlagd brand vid en golfklubb ringer en kvinna och vill ha hjälp med att ta reda på vem som har satt eld på en av kolonistugorna i området där hon är ordförande. Kan det finnas ett samband mellan bränderna? Finns det risk för ytterligare anlagda bränder? Med livet som insats (i alla falla nästan) kastar sig Kalle och Dilsa in i ett nytt äventyr. Det är ofta Dilsa som kommer på det avgörande för att lösa fallen men i Branden vid Söderbysjön är det för en gångs skull Kalle som lyckas hitta den sista pusselbiten.

Här kan du kolla på en video där man får se hur Kalles kiosk ser ut och även läsa mer om de andra böckerna i serien! Eller varför inte fråga Petrus Dahlin om någonting?

Böckerna om Kalle Skavank passar perfekt för dig som gillar böckerna om LasseMajas detektivbyrå men har börjat längta efter lite tjockare böcker.

1 kommentar: