onsdag 3 mars 2010

Moa hjärta Jesse : en kärlekshistoria av Micka Andersson

Moa hjärta Jesse : en kärlekshistoria var från början en pjäs skriven av Micka Andersson för Teater Fama. Micka Andersson berättar på LL-förlagets hemsida att ”historien har vuxit fram ur många, många samtal med ungdomar om livet och kärleken” och jag tror att många unga kommer att känna igen sig i denna lättlästa bok om kärlek, vänskap, svek och mobbning.

Det är sommarlovet innan sexan. Moa och Agnes, bästa kompisar ända sedan dagis, är på stranden och badar. Där finns också Jesse som är kär i Moa sedan ett helt år tillbaka. Moa är också lite förälskad i Jesse, men det finns ett problem. Ett stort problem. Och det är att Jesse är ett år yngre och en barnunge i kompisen Agnes ögon, möjligtvis kan killarna i Jesses ålder passa som ögongodis, men att vara ihop? Aldrig! När Agnes åker på semester vågar dock Moa ge efter för sina känslor och hon och Jesse blir ihop och de får några underbara veckor tillsammans innan Jesse åker på semester. Agnes återvänder och av rädsla för att bli retad av Agnes gör Moa slut med Jesse…Och Moa, hon skäms. För att hon har varit ihop med en ett år yngre kille, lika mycket som hon skäms över sveket mot Jesse. Olika rykten börjar spridas och Moa får det riktigt jobbigt.

Den här boken kommer jag att sätta i händerna på mina elever och jag ser mycket fram emot att få höra vad de tycker om boken. Kan man hoppas på en uppföljare?

PS. Ett plus för de fina illustrationerna av Karin Holmström!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar