tisdag 9 mars 2010

Ska vi rymma? av Bo R Holmberg

Bo R Holmberg har skrivit flera riktigt bra barn- och ungdomsböcker om kärlek och längtan. Längtan till men också längtan bort från något. Brandon i boken Ska vi rymma? längtar bort från mamma Katjas nya kille, Kjell Brolin. Kjell har en massa skumma affärer för sig, något som Brandons mamma nog känner till men väljer att blunda för eftersom hon älskar Kjell. Det gör det svårt för Brandon och han tvingas ljuga när polisen dyker upp och vill veta mer om Kjells ”affärer”. När Kjell bestämmer att det är dags att dra vidare, undan polisen, får Brandon nog och rymmer. Han bestämmer sig för att försöka få med sig Teresa, flickan med ögon som havet, hår som solen i juni och ett leende som kan liknas vid en skattkista.

Uppföljaren Vi rymmer igen! utspelar sig fyra veckor efter första rymningen och i den boken finns det också mycket längtan och väntan. Brandons mamma längtar efter Kjell som väntar på att låsas in. Brandon själv längtar efter Teresa och efter det han planerar att görs den 18 juli. Då ska han rymma igen och den här gången är rymningen välplanerad, Brandon har packat ner både tält och konserver. Förhoppningsvis får Brandon med sig Teresa…



I april kommer det en ny bok av Bo R Holmberg om bonussyskon och ung kärlek : Alice varannan vecka. En bok jag längtar efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar