torsdag 18 februari 2010

Zefa - jättebläckfisken av Adam Blade

Nu står lättlästa fantasyserier som spön i backen och som skolbibliotekarie kan man inte annat än buga och bocka. Många av de här serierna är populära bland både tjejer och killar, unga som gamla och böckerna är mycket tacksamma att sätta i händerna på läshungriga barn - Almandrarnas återkomst och Drakriddare av Jo Salmson, De dödas rike av Sofia Bergting, Dvärgarna från Terra av Lise Bidstrup för att nämna några.

En annan älskad serie är Beast Quest av Adam Blade. Den första omgången på svenska, som inleddes med Drakens vrede, är just avslutad och nu är det dags för omgång nummer två, Beast Quest – gyllene rustningen.

När del sex av första omgången, Eldfågelns sista strid, är avslutad, kan Tom äntligen pusta ut efter ett antal hårda strider. Han har ju fått kämpa mot hela sex olika vidunder – en drake, en sjöorm, en jätte, en kentaur, ett snömonster och slutligen en eldfågel. Den onde trollkarlen Malvel har för gott försvunnit i en eldsprutande vulkan. Eller? Nej, riktigt så väl är det inte. Malvel har återvänt med förnyade krafter och även i andra omgången av Beast Quest kommer Tom att få slåss mot olika vidunder. Första delen heter Zefa – jättebläckfisken. Zefa är ett av de monster som vaktar olika delar av den gyllene rustning som Malvel stulit från Toms far och sedan gömt. Följ med på ett nytt hisnande äventyr i landet Avantien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar