tisdag 9 februari 2010

Aldrig som de andra av Peter Arrhenius

Jag har på senare tid läst flera böcker med döda personer som går igen. En ny trend kanske efter alla vampyrböcker? Inte mig emot, inte om de är lika bra som Aldrig som de andra av Peter Arrhenius.
En 85-årig dement tant, Stina, har försvunnit från ett ålderdomshem. William och hans klasskamrater som går i 6:an får hjälpa till att leta efter kvinnan. Trots idogt letande hittar man henne inte. Dagen efter ser William Stina sittande på en bänk och de börjar prata med varandra. Lite senare upptäcker William en löpsedel där det framgår att kvinnan hittats död i skogen. Hur kommer det sig att William kan både se och prata med Stina fast hon är död? Det måste William naturligtvis ta reda på och svaret visar sig finnas i Williams barndom. Tillsammans med Stina försöker William också ta reda på vad det är som håller Stina kvar på jorden. En gammal oförlöst kärlek, kanske?
William är glad över att ha lärt känna Stina eftersom han känner sig annorlunda, utanför och mobbad. Han flyr ofta undan till ett ödetorp han fixat i ordning i skogen och där han träffar på ytterligare en person som han blir god vän med, Agnes, som till hans lättnad verkar vara lika ensam han själv. Men det är något mystiskt med Agnes. Har hon och Stina något gemensamt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar