onsdag 17 februari 2010

Dvärgarna från Terra av Lise Bidstrup










Dvärgarna från Terra är en spännande och lättläst fantasyserie i fyra delar. Den första delen heter De försvunna barnen.

Någonstans i Danmark har ett antal barn försvunnit spårlöst och det sprider skräck i samhället. En av de barn som försvinner är Martin. En dag när han sitter vid datorn skälver jorden plötsligt till. Är det ett jordskalv? Ett bombanfall? Martin blir fullständigt skräckslagen och svimmar. När han senare vaknar upp befinner han sig i ett mörkt rum, upplyst enbart av facklor som ger ifrån sig ett orange sken. I rummet finns ytterligare några barn som berättar att Martin befinner sig i underjorden, i staden Terra. I Terra bor dvärgarna. Deras kung är den onde och makttörstande Roag. Hans plan är att genom en tunnel ta sig upp till jordens yta och där starta ett krig mot människorna och ta över jorden. Kampen kommer att föras med hjälp av en grym drake, en drake som dock inte kan styras av vem som helst och dvärgarna har kidnappat ett antal barn för att finna den Utvalde som de hoppas ska kunna hantera draken. Martin visar sig vara den person dvärgarna söker. Tillsammans med de andra barnen börjar Martin sin farofyllda kamp mot de onda dvärgarna.

Dvärgarna från Terra är en riktig nagelbitarserie för dig som gillar spänning och fantasy. Läs den rafflande fortsättningen i Rebellernas oas, Slaget om tunneln och Ators svek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar