onsdag 31 maj 2017

Plaskvått Sally! av Anna Ehn

Nu är det inte långt kvar till sommarlovet. Skolbarnen räknar ner de sista dagarna. 10 skoldagar kvar! Då kan det passa bra med ett sommarläsningsboktips :)

Plaskvått Sally! är den fjärde boken i serien om Sally. Jag har inte läst de andra och tyckte inte att det gjorde något, böckerna är fristående från varandra. Sally är en glad och rolig tjej som hittar på mycket kul tillsammans med bästisen Rakel och hamstern Minus.

Nu är sommarlovet äntligen här och det är varmt och soligt ute. Sally är jättepeppad att åka till det där roliga badlandet som familjen åkte till förra året. Hon älskar att bada och åka vattenrutschkana. Men mamma och pappa säger att de inte ska åka någonstans denna sommaren. Att de måste jobba. Blä! Tråkigt! Katastrof!
Sally känner att hon måste åka vattenrutschkana varje dag, hela lovet, annars överlever hon inte! Då kommer Rakel på den geniala idén att de ska bygga ett eget vattenland i trädgården. De börjar direkt, innan de riskerar att smälta bort av värme.

I förrådet hittar de lillbrorsans gamla babypool och en tygtunnel som kan bli perfekt till vattenrutschkanan. Stege, baljor, skida, paraply - det finns massor med saker i förrådet som kan vara bra att ha i ett vattenland. Av pappa får de en flamingo utan näbb och av polis-Ylva en trasig solstol. Nu fattas det bara vatten...men de har sån tur - just då börjar det ösregna. Efter några timmar är vattenlandet påfyllt med vatten och ser fantastiskt ut. Sommarlovet är räddat!

Plaskvått Sally! är en galen och rolig bok med ett kul språk som passar jättebra att läsa högt. De fina illustrationerna är i färg och har mycket detaljer. Boken passar dig som är 7 år och uppåt.

9789172998254

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar