måndag 29 maj 2017

Bosse går till doktorn av Åsa Karsin

För drygt ett år sedan skrev jag om boken Bosse flyttar in, som handlade om när Lea äntligen fick sin efterlängtade hundvalp. Han fick heta Bosse och var en busig och kelig valp. I höstas kom Bosse börjar skolan och nu är den senaste boken om Bosse här: Bosse går till doktorn.

Nu har Bosse vuxit lite, men är fortfarande en pigg och busig hund. Denna gången får man följa med när Lea tar Bosse till veterinären för en hälsokontroll och en vaccinationsspruta. Lea är nervös och tycker att sprutan ser läskig ut, men Bosse är lika obekymrad och glad som vanligt. När de kommer hem håller mamma och pappa på att städa. De har satt soppåsen i hallen och har tänkt att gå ut med den lite senare. När ingen ser på passar Bosse på att kolla lite i påsen efter godsaker, och hittar rester av gårdagens kycklingrätt. Plötsligt blir det bråttom och panik, Bosse har satt ett kycklingben i halsen och kan knappt andas! Det blir till att åka till veterinären igen, och det fort!

När man läser om Lea och Bosse får man inte bara en mysig berättelse om deras fina vänskap, utan man får även lära sig mycket om hundar och hur man ska sköta dem. Det är lite som en blandning mellan en faktabok och en kapitelbok. Böckerna är lättlästa och har fina bilder. De passar dig som gillar djur och är 6 år och uppåt.

9789150119466

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar