fredag 24 maj 2013

Gapa stort! och Vad äter du monster? av Jens Peter de Pedro och Lotta Geffenblad

Här kommer två helt underbara monsterböcker för alla monsterdiggare! Och man kan gilla dessa böcker även om man är bara ett år, liksom om man är fem år, tio år eller vuxen! Jag läste dem på en sagostund i morse och de blev mycket uppskattade!

 Formatet är så kallad Papp-pek, det vill säga pekboksstorlek i hård papp, men oj vad kul och lätt att bläddra i! Dessutom väldigt rolig att läsa högt ur!

Böckerna är helt genialtiskt utformade, varje uppslag är först ett djur eller ett monster, och nästa uppslag är en öppen mun.

I boken Gapa stort möter vi olika djur och personer på besök hos tandläkaren, och tandläkaren det är läsaren det! Här får vi ordinera olika slags behandling för olika slags bekymmer! Visst känns det bra att få vässa vampyrtjejens tänder? Inte skall det vara något problem att plocka fram tandborsten i kväll när man läst denna bok?

I Vad äter du monster? så möter vi olika monster och får reda på vad det gillar att äta. Och naturligtvis får vi även i denna bok spana in deras stora munnar och vad som finns i dem! Här finns alltifrån jordgubbar och moln till bildäck och skor! Häftigt!

Så låna eller köp och läs! Ni har en upplevelse framför er!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar