tisdag 21 maj 2013

Se upp för krokodilen! av Lisa Moroni och Eva Eriksson

Nu kommer det ytterligare en bok som Eva Eriksson illustrerat! Jag måste medge att jag är svag för hennes mysiga bilder! Och i denna bok får man riktigt njuta av dem!

Boken handlar om Tora och hennes pappa som skall ut på ett sommaräventyr, de skall ut i skogen till de vilda djuren och övernatta i ett tält. Men oj vad mycket tråkiga förberedelser som måste göras innan de äntligen är framme!

Fast var är nu alla vilda djur? Pappan går med blicken i gps:en hela tiden och Tora spanar och spanar. Då plötsligt öppnas Toras ögon och hon ser djuren, alla de vilda farliga djuren! Hon ser ormar, giraffer och flodhästarna som ligger och solar. Men pappa har vuxenögon och ser bara rötter, träd och stenar! Stackars pappa som inte förstår att de är ute i riktiga vildmarken nu! Han bara pratar på i sin mobil...

Då, när pappan gått ner i varv, då börjar han se sig omkring och äntligen förstår också han att de är mitt i ett äventyr! Detta är en underbar berättelse om barns fantasi, om sommar och äventyr! Det är också en berättelse om gemenskap och hur roligt barn och vuxna kan ha ihop om man bara vågar ta på sig rätt glasögon!

Testa och läs boken för de barn (från ca 3 år) som du möter i sommar, och ta sedan på dig rätt glasögon och ge er ut på äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar