tisdag 21 maj 2013

Här är den lilla gården av Barbro Lindgren och Eva Eriksson

Så är den äntligen här! Uppföljningen till klassikern Här är det lilla huset som kom redan 1994, och som älskats av många barn och vuxna genom åren. Återigen får vi möta gumman och gubben och alla deras djur! Det är på många sätt en klassisk "var är"- bok, men man får vända blad för att se var gubben, hunden, katten och alla de andra är! Jag kan tänka mig att många barn kommer att älska denna bok, både för frågandet och för de underbara bilderna av både människor och djur.
Eva Eriksson stil är alltid mysig, och den känns hemtrevlig på något sätt. Både djur och människor ger ett harmoniskt intryck!  De flesta barn i Sverige har ju mött bilderna av hennes Max i Maxböckerna redan som väldigt små barn, och känner säkert igen sig i miljön. Samarbetet mellan henne och Barbro Lindgren fanns redan på Maxböckerna tid liksom det fanns i berätteleserna om "Den vilda bebin".

Barbro Lindgrens texter är som alltid underfundiga och kul! Vi får bland annat möta en gris som drömmer om tårtor och en häst som står under ett päronträd och tänker.

Detta är en bok som jag kan rekomendera till alla över ett år, både barn och vuxna! Och den tål många, många omläsningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar