fredag 11 juni 2010

Cirkusdeckarna och spökmysteriet av Dan Höjer

Deckare, deckare, deckare i en aldrig sinande ström...
Men den här gången gör jag faktiskt tummen upp! Cirkusdeckarna är en ny serie barndeckare, skrivna av Dan Höjer och illustrerade av Stina Lövkvist. Som seriens namn antyder utspelar sig böckerna i cirkusmiljö och det greppet känns lite nytt och kul.

Den första boken heter Cirkusdeckarna och spökmysteriet vilket kanske är rätt logiskt med tanke på Höjers alla spökböcker. Han kan säkert ha hämtat inspiration från någon av alla de spökhistorier han samlat på sig genom åren.

Tvillingarna Katinka och Kaspar lever sitt liv på cirkusen Pommery som befolkas av ett gäng mer eller mindre galna cirkusartister. Katinka uppträder på hästryggen och Kaspar är en av världen bästa jonglörer. En dag drabbas cirkusen av en rad oförklarliga stölder, pokaler, medaljer och en chimpans finns med bland de saker som försvinner. Cirkusen verkar också vara hemsökt av ett spöke. Är det Vilde Valentino, lindansaren som ramlade ner och dog, som går igen? Och finns det något samband mellan stölderna och det eventuella spöket?

Spännande, klurigt och riktigt kul, tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar