onsdag 7 februari 2018

Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag av Moa Eriksson Sandberg

Nästa vecka är det alla hjärtans dag och vad passar då bättre än ett alla hjärtans dag-boktips?

Sigrid och Affe går i trean och är bästisar. De sitter och skriver kärleksdikter. De ska INTE ge dem till någon på alla hjärtans dag, de skriver bara på skoj. Men det är svårt att få ihop rimmen.

-Vi kanske kan skicka kort till folk som vi inte gillar? Typ till Hugo och Ebbe. Vi kan skriva: "Hej du glade, ta en spade, och gräv ner dig så vi slipper se dig". (s. 13)

Men Sigrid och Affe är överens om att på alla hjärtans dag borde alla få kärlek, till och med dummingar.

Till slut har de fått ihop två dikter som de är ganska nöjda med. Sigrid försöker övertala Affe att hon ska lägga en av dikterna i Simons postlåda. Affe har gillat Simon jättelänge. Men att lägga en dikt i hans postlåda? Nej, det vill inte Affe. De cyklar i alla fall till hans hus och kollar läget lite. Kanske Affe tar mod till sig och postar dikten i alla fall?

Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag är en mysig och rolig berättelse om vänskap och kärlek. Boken passar från 7 år ungefär. Det här är tredje delen i en serie om Sigrid och Affe, tidigare har de räddat djur och öppnat restaurang. Böckerna behöver inte läsas i ordning.

9789129707021

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar