onsdag 21 februari 2018

Dödsbo av Mia Öström

Vill du läsa en läskig spökhistoria, så kommer här ett boktips!

Dödsbo handlar om en tjej som flyttar in i ett gammalt hus med sin mamma. Deras lägenhet är ett dödsbo, så den förra ägarens alla saker finns kvar - möbler, bestick, lakan - allting. Nino tycker det är lite creepy att bo i ett dödsbo, men också spännande med alla grejer. Tills hon hittar en dörr i tapeten i vardagsrummet, som leder till en annan lägenhet - likadan som deras, fast spegelvänd. Därinne sprakar en brasa och en gammal dam sitter och stickar i soffan och tittar rakt på Nino. Damen är grå och genomskinlig på något konstigt sätt.

"Ursäkta", säger Nino och börjar backa ut ur rummet. "Stanna där!" säger damen, "jag kan behöva lite sällskap". Men - där är ingen lägenhet bredvid Ninos och mammas. Det är ju bara en lägenhet per våning....?

På kvällen när Nino ska sova hör hon barn som springer runt. De viskar till varandra och skrattar. Ljuden låter som om de kommer från andra sidan väggen, vid Ninos huvud...

Vilka är barnen, vem är damen, och varför är det bara Nino och grannkillen David som verkar se dem? Vad är det för något hemskt som hände i huset på allhelgonaafton 1918 och vad behöver Nino och David göra för att ställa allt till rätta?

Stämningen byggs skickligt upp i Dödsbo. Jag sträckläste och ville inte sluta förrän jag visste hur det skulle gå på allhelgonaafton 2018....

9789188279873

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar