måndag 26 februari 2018

Magiska Miranda av Karina Berg Johansson

Miranda 9 år har det ganska tufft just nu. Bästisen Ella har flyttat och det är svårt att hitta någon ny i klassen att vara med. Pappa har också flyttat hemifrån. Det skulle bara vara på prov, men nu har det gått två veckor och än så länge har varken mamma eller pappa sagt något om att han ska flytta hem igen. Miranda tror att mammas och pappas separation aldrig skulle ha hänt om hon inte tjatat så mycket om att få en hund i födelsedagspresent. Men hon ville så gärna ha en egen hund och hade tänkt att det hade varit mysigt med någon som väntar när man kommer hem från skolan. Någon att leka med. Det är ensamt att vara ensam. Inte hade hon väl trott att tjatet skulle leda till bråk och att pappa packade väskan och flyttade till farmor. Om hon bara kunde resa tillbaka i tiden två eller tre veckor, till innan födelsedagen, innan mamma frågade vad hon önskade sig i present.

En kväll visas ett tv-program om just tidsresor, och Miranda bestämmer sig för att försöka. Om hon först går framåt och sedan går baklänges i exakt samma fotspår, kan det funka? I parken ligger det en massa orörd pudersnö, där borde det vara enkelt att se sina fotspår. Tillsammans med nye klasskompisen Anton testar hon och hoppas. Går det verkligen att resa i tiden?

Magiska Miranda är en fin bok om jobbiga saker i livet - skilsmässa och konsten att hitta bra vänner. Passar bra från 7 år, men är även en bra bok att läsa högt tillsammans.

 9789132178610

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar