tisdag 9 januari 2018

Simma på Neptunus av Marie Helleday Ekwurtzel

Eskil gillar inte vatten. Han vill inte duscha och tvätta håret och riskera att få vatten i ögonen. När skolan börjar efter jullovet ska de åka med klassen till simhallen och träna simning. Eskil planerar att vara "sjuk" den dagen.

Men dagen innan skolstart träffar han en ny kompis på galaxholmen, som är kullen där Eskil spenderar många kvällstimmar med att kolla på stjärnor i sin kikare. Hon heter Tova och är nyinflyttad i huset mittemot. När Tova får höra att han är rädd för vatten och inte kan simma, säger hon att hon kan hjälpa honom.

I simhallen tar de på simglasögon som skyddar mot vattnet och fantiserar att de är på planeten Neptunus. Alla skolbarn är farliga neptuneser och badvakten är självaste havsguden Neptunus. Plötsligt är simlektionen slut. Tack vare Eskils specialkunskaper inom rymden har han och Tova överlevt resan till vattenplaneten Neptunus. De bestämmer sig för att starta en hemlig klubb - rymdklubben E.T.

Simma på Neptunus är en lättläst bok om rymden och rädsla för vatten. Den tar även upp adoption och känslan av att vara annorlunda. Passar från 6 år.


9789175434520

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar