tisdag 11 april 2017

Den avhuggna handen av Åsa Lind

På bokens baksida står det:

"Kära läsare! Min plan var att bli den perfekta sonen. Men planen sprack. Istället:

1. Ljuger jag för mamma.
2. Gömmer jag en hand under sängen.
3. Jagar jag en tjuv.

Hur kunde det bli så fel? undrar Opus Olson"

Visst blir man nyfiken vad det är som går så fel? Och vad är det för avhuggen hand som Opus pratar om? Det kan väl ändå inte vara från en människa?

Opus har sommarlov. Det är tre veckor kvar till skolstart. Hans två bästa kompisar har varit bortresta länge, men nu äntligen närmar sig dagen då de kommer hem. Opus har en lång lista på saker de ska hitta på ihop de sista lovveckorna. Men då kommer mamma med världens sämsta idé. Eftersom hon och pappa ska börja jobba igen och för att Opus ska slippa vara ensam hemma, ska han åka till farmor och tillbringa det sista av sommarlovet där. Det går ju inte! Han tjatar och bönar, men mamma ger sig inte i första taget. Men till slut kommer hon med en lång lista på saker han INTE får göra om han ska få lov att vara själv hemma. Ingen risk, han ska vara den perfekta sonen.

Men redan första dagen ensam hemma hör han dunsar och oljud i trappuppgången. När han kikar ut genom titthålet i ytterdörren ser han något mystiskt som ligger på golvet. Det ser ut som en - hand?!

Den avhuggna handen är en fristående fortsättning på Dödens bröder. Den har jag inte läst, och jag hängde med bra ändå. Den avhuggna handen är rolig och spännande och passar dig som är 9 år och uppåt.

9789129700640

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar