fredag 21 april 2017

Björn & kanin; Kanins dåliga vanor av Julian Gough

Björn vaknar upp ur sin sköna vinterdvala av att någon trampar på hennes nos. En tjuv har tagit allting ur hennes matförråd. Honung, lax och smaskiga  skalbaggsägg. När Björn tittar ut ur idet är det kallt och vitt. "Det här känns inte som våren...jag har vaknat för tidigt!". Men sedan kommer hon på att hon alltid har velat göra en snögubbe, och tänker att hon ska prova det innan hon försöker somna om.

Att rulla snöbollar är ganska jobbigt uppför backen. Hon stannar och pustar ut. Då hörs en röst någonstans ifrån. Men ingen syns? Snöbollen täpper till Kanins hål och Kanin tror att eftersom solen har slocknat måste jordens undergång vara nära. Björn blir glad och tänker att hon och Kanin kan bli vänner. I själva verket är Kanins håla full med honung, lax och smaskiga skalbaggsägg....

Björn & Kanin; Kanins dåliga vanor är del ett i en ny serie om Björn och Kanin, och är en mysig och rolig bok om vänskap och snögubbar. Och en hel del om bajs också. Passar dig som är 6-9 år, och är även en bra högläsningsbok. Bokens illustrationer är jättefina.

9789176631645

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar