onsdag 1 februari 2017

Ylvania; sagan om Ljusbäraren av Ylva Hällen

Alba bor med sina fosterföräldrar i Göteborg. Hon har alltid känt sig lite annorlunda och att hon inte passar in riktigt. Inte känns det bättre nu när hennes fosterföräldrar har fått ett nytt barn, ett biologiskt. Deras "egna, riktiga" barn. Alba har istället utsett sin kompis Jussi till sin familj. Fast nu är det snart lov och Jussi åker alltid bort med sin familj då. Alba ser inte fram emot att tillbringa lovet ensam....

Men lovet blir inte riktigt som Alba har föreställt sig. En budbärare från landet Ylvania tar kontakt med Alba och berättar att Ylvania är i fara. Ondskan sprider ut sig i landet. Den onde Master  och hans armé av monster förgiftar alla människor. Människorna glömmer bort vilka de är och förvandlas istället till demoner. De enda som kan rädda landet från undergång är fyra barn som kallas Väktarstjärnan. De fyra barnen är Stella Krigaren, Jiro Vägvisaren, Adrian Tolken - och Alba Ljusbäraren.

Berättelsen om Ylvania började i SVT:s tv-serie med samma namn. Programledaren Ylva Hällen berättade i programmet om fantasivärlden Ylvania, som blev en stor succé bland de tv-tittande barnen. Nu har Ylva Hällen skrivit fortsättningen på berättelsen i Ylvania; sagan om Ljusbäraren. Boken utspelar sig 10 år senare och man behöver inte ha sett tv-serien innan för att hänga med. Det är en mysig, spännande och lite läskig fantasyberättelse som passar perfekt som högläsningsbok!

Lagom att läsa tillsammans från 7 år cirka. Läser man på egen hand passar boken från 9 år ungefär.

 ISBN: 9789163888106

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar