söndag 5 februari 2017

Amy, Aron och anden av Ulf Stark

Aron och Amy är kompisar. Bästa vänner. Varje dag vid en viss tid sätter de sig och väntar på tåget. Är det Arons pappa som kör brukar han vinka och kasta ut godis eller en present i farten. Pappa jobbar mycket och Aron saknar honom. Nu har de väntat i flera dagar utan att de har sett honom köra förbi med sitt tåg. De fantiserar om att Önsketåget kör förbi. Då får man önska sig vad man vill. Aron önskar sig att pappa ska komma hem. Amy önskar sig fred på jorden. Fast Aron vet att hon egentligen menar att killarna i skolan ska sluta retas. Amy haltar och blir retad av några i skolan, men Aron bryr sig inte om att hon haltar. Det syns ju knappt. Och vad spelar det för roll, förresten?

Annars brukar Amy och Aron leka på Skroten. Amys pappa jobbar där. Där finns gamla bilar, möbler och en massa stora och små saker. Saker som man aldrig har sett förut, som man inte vet vad de ska användas till. Det är jättekul att leka där. Idag leker de sin favoritlek; Vi letar efter vi vet inte vad. De hittar en massa spännande och konstiga saker. Plötsligt hör de ett mystiskt ljud. Det låter som om någon är ledsen. Ljudet kommer inifrån en röd liten kanna av metall med en pip på. Där inne bor en ensam, tjurig och ledsen ande som heter Mujo. Han är ledsen för att han inte har några vänner. Då blir Aron och Amy hans vänner, så klart.

Amy, Aron och anden är en härlig, rolig och smått galen berättelse av Ulf Stark som är mästare på att skriva just sådana böcker. De fina färgillustrationerna står Per Gustavsson för. En perfekt högläsningsbok från 5 år ungefär. Läser du på egen hand passar den från 7-8 år.

ISBN: 9789163888717

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar