tisdag 3 maj 2016

Välkommen till Skogsbingelskolan av Mårten Melin

Mårten Melin har tidigare skrivit tre böcker om Skogsbingelsskolan som heter Förvandlad, Jag är Love och Pixis bok. Böckerna har även getts ut som en samlingsvolym med alla tre i en - Monsterskolan. Nu är det dags för Monsterskolan i serieformat - Välkommen till Skogsbingelskolan.

Monsterskolan heter egentligen Skogsbingelskolan, men kallas för Monsterskolan av alla på skolan och de som bor runt omkring. Det är nämligen inga vanliga ungdomar som går på Skogsbingelskolan. Lärarna är inte heller som vanliga lärare. De har alla olika övernaturliga förmågor och många av dem behöver träna upp sina förmågor och lära sig att använda dem på rätt sätt. Man får bland andra träffa Måns och Felicia som vissa nätter genomgår en fysisk förvandling, Jenny som är ett spöke och Paul som har fastnat inne i rektorn Evas kropp.

Det här är en annorlunda seriebok om häxor, spöken och vampyrer och den är småläskig och lite rolig. Jag tyckte att boken är lite kortfattad och blev nyfiken på vad som har hänt och vad kommer att hända. Jag kommer därför att hugga tag i Monsterskolan nu på direkten!

Passar dig som är 10 år och uppåt.

ISBN: 9789129696486

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar