tisdag 29 mars 2016

Drakens dom av Peter Gotthardt

Drakens dom är del 1 i Peter Gotthardts nya fantasyserie Ruinstaden, som kommer att innehålla 8 delar totalt. Peter Gotthardt har skrivit flera andra spännande lättlästa fanatsyböcker, bland annat böckerna om Katla och Knös.

Fem, är en föräldralös pojke och fosterbarn till en fattig bonde och hans familj. Hos bonden får han arbeta hårt som herdepojke. Fem får han heta för att bonden och hans fru redan har fyra barn och inte orkar komma på fler namn. De är inte särskilt snälla mot honom och han längtar bort från allt skäll och tjat.

En dag  när han är ute och vallar fåren träffar han på Morgonstråle. Hon är ett himlaväsen som har förvisats från Himmelriket. Där är hon tjänare och har som uppgift att vakta den gyllene skålen som tillhör Himmelsdraken. Skålen gör att det kan regna på jorden. Nu är skålen försvunnen och Himmelsdraken är jättearg på Morgonstråle för att hon inte har skött sitt jobb. Han bestämmer att hon som straff ska tvingas lämna Himmelsriket och skickas ner till jorden. Hon får inte komma tillbaka förrän hon har hittat skålen.

Fem och Morgonstråle gillar inte varandra. Fem tycker att Morgonstråle är bortskämd och gnällig, hon tycker att han är otrevlig och inte vet hur man uppför sig. Men snart inser de att de kan ha nytta av varandra. Fem ska hjälpa Morgonstråle att leta efter skålen. När de har hittat den ska han få hennes guldörhängen som belöning. Fem tänker sälja dem och få pengar till att klara sig på egen hand. Han vill aldrig tillbaka till den elake bonden!

Tillsammans ger de sig ut på sitt livs äventyr! Boken är spännande från början till slut och när sista sidan är läst vill man bara börja på nästa del. Den har fina bilder och luftig text. Passar dig som är 8-10 år.

ISBN: 9789150221251

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar