torsdag 7 januari 2016

Mysteriet i Skuggmyra av Elsie Petrén

Redan på första sidan förstår man att det här blir spännande läsning! Det gillar jag, när böcker griper tag i en direkt :)

Valle övertalar sin kompis Marvin att de ska gå in en stund i antikaffären innan skolan. Det är trångt där inne av gamla föremål som ser dyrbara ut och kvinnan och mannen som jobbar i affären iakttar killarna misstänksamt. Av misstag råkar de välta en vas som går i tusen bitar. Kvinnan tar med sig killarna in på kontoret, stänger dörren framför den nyfikne mannen och säger:  "där hade ni tur, det är inte en av våra dyrbaraste vaser, den är bara värd 10 000 kr".....! Marvin och Valle blir nervösa, de har ju inte sådana summor! Kvinnan kommer ett förslag: de slipper ersätta vasen och kan dessutom tjäna en peng om de spionerar på en man åt henne. Hon vill veta var han tar vägen varje dag efter jobbet.

Valle och Marvin lockas av löftet om pengar och ger sig av efter skolan för att förfölja mannen. Deras kompis Tim undrar vad de viskar om hela dagen och varför de inte svarar på hans sms? De vill inte dra in honom i härvan och ljuger därför snabbt ihop en genomskinlig lögn. Tim förstår att de ljuger och blir ledsen och känner sig utanför. Men samtidigt blir han nyfiken vad de egentligen sysslar med. Därför följer han efter dem i smyg när de skuggar mannen. Och det är tur det, för Marvin och Valle hamnar i trubbel och är riktigt illa ute......

ISBN: 9789132165207

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar