onsdag 13 januari 2016

Djurfiket av Camilla Ceder

Djurfiket är första delen i serien Sally - djurens vän. Böckerna är fristående och det betyder att de inte måste läsas i rätt ordning.

Sally älskar djur och skulle kunna tänka sig i stort sett vilket husdjur som helst. Katt, hund, kanin, marsvin, häst såklart, ja, till och med en vandrande pinne kanske. Men hon vet att hon aldrig kommer att få ett husdjur hur mycket hon än längtar, önskar och tjatar. Pappa är nämligen jätteallergisk mot allt möjligt och framför allt mot djur med päls :(

En dag frågar Sallys mamma om de ska åka till gallerian och shoppa lite och kanske ta en fika? "Du kan få ta med dig en kompis", säger hon. Sally frågar Nadja, som har världens finaste hund och en hamster. Hunden ska också med till gallerian tycker Sally, och gömmer hunden under filten i baksätet. Butikspersonalen gillar inte att de har en hund med sig, och på fiket är husdjur inte välkomna. Mamma köper istället semlor som de kan ta med sig hem.

Väl hemma blir Nadja superförtjust i Sallys lillebror Sixten. "Han är ju bara så söt!", säger hon. Så när Sally frågar om de kan gå hem till Nadja och leka (egentligen är det mest djuren som lockar) så svarar Nadja "ja, om Sixten får följa med". Suck! Vad jobbigt det är att ha en gullig lillebror!

Detta är en rolig bok om syskon, vänskap och längtan efter ett eget husdjur. Passar dig som är cirka 8-11 år.

ISBN: 9789163874734

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar