onsdag 27 mars 2013

Månulvarna av Malin Ahlin

Ännu en bok om natten har nått mig! En bok om små varelser som lever långt inne i en skog och som är väldigt förtjusta i allt som lyser och glittar och blänker och skiner, men mest av allt dyrkar de månen.  Månen som är deras dröm och längtan och som de vill resa till för då, då blir det nog så bra det bara kan bli. Uppfinnigsrikedomen är stor och de gör många tappra försök att hitta ett sätt att ta sig till månen!
 Bilderna i boken är brokiga och utspelar sig mot en fond av natten, för månulvarna är nattdjur. De är små, brokiga svartvita varelser, lite lika katter, men de har alla olika attribut. En har tillexempel alltid en kastrull till hatt, han tycker nog att den blänker fint! Det är fascinerande att få följa dessa månulvar genom deras dröm att nå sitt mål, månen. Bilderna samspelar fint gentemot berättelsen och är lockande och fantasieggande.. Färgkskalan är dov, men med många nyanser.

Jag blev glad av boken och samtidigt gav den mig som vuxen något att fundera på... Är det inte så vi många gånger lever, vi strävar oss igenom livet för att försöka nå det nästan onåbara målet, och om vi ibland når våra drömmars mål, är vi då lyckligare än innan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar