torsdag 28 mars 2013

Bellman på tjuvjakt av Peter Gissy

Peter Gissy har skrivit sju deckare för yngre barn i serien Jill & Jonathan. Jill och Jonathan löser inte bara spännande mysterier utan gör dessutom en skoltidning tillsammans. Nu har Gissy kommit med en ny deckarduo och jag skulle gissa att det även den här boken kommer att följas av många fler.


Huvudpersoner är inga mindre än Bellman och ryssen! De som gillar Bellmanhistorier kommer garanterat att gilla Bellman på tjuvjakt. Det är samma underbältet-humor och lika tokigt som i historierna om Bellman. Jenny Karlssons teckningar kompletterar texten väl, Bellman och ryssen är riktigt söta i sina Sherlock Holmesinspirerade kläder.

Tomtens Radio- och Tv-affär har haft inbrott, både tv-apparater och julgran är borta. Tjuvjakten kan börja! Mysteriet är klurigt, men inte klurigare än att Bellman och ryssen kommer på lösningen före polisen, om än under ganska dramatiska omständigheter! Då blir det hittelön och vad köper Bellman då? Toapapper förstås!

En andra del i serien kommer i augusti – Bellman på klappjakt. I väntan på den kan man ju läsa Gissy bok Bellman och polisen och 69 andra Bellmanhistorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar