måndag 8 augusti 2011

Rum 213 av Ingelin Angerborn

Än är det lite kvar av sommarlovet och för den som söker en spännande, läskig och dessutom lite romantisk bok kan nog få böcker passa bättre än Rum 213 av Ingelin Angerborn!

Elvira hamnar lite av en tillfällighet på kollo. Ett riktigt mysigt sommarlovskollo med härliga bad, kanotpaddling, spökhistorieberättande kring öppen eld - och snygga killar. På kollot lär hon känna Meja och Bea, som hon dessutom får dela rum med. Rum 213. Samma bokstäver och siffror som Elvira ser på en gammal röd bil strax innan hon kommer fram till kollot. Ganska omgående börjar det hända andra oförklarliga saker; fönster som slår igen, saker som försvinner, mystiska ljud och kryptiska meddelanden. Vad är det som händer? Flickorna försker hitta naturliga förklaringar men blir allt mer övertygade om att det rör sig om något helt annat.

Det här är en spökhistoria av klassiskt snitt. Någon går igen och när Elvira, Meja och Bea söker upp den gamla damen i det röda huset börjar de sakta men säkert närma sig den hemska sanningen. Rum 213 är lättläst, men läskig och spännande. Kanske inget att sätta i händerna på den som är på väg till sitt livs första kollovistelse, men perfekt läsning för alla oss andra!

2 kommentarer:

  1. Vill så himla gärna läsa den, måste man köpa den? eller finns den på nätet?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym! Du kan köpa den som vanlig bok och som e-bok på t.ex Bokus.com. Men allra bäst är förstås att gå till ett bibliotek och låna! Alldeles gratis!!! Skulle gissa att den finns på de flesta bibliotek.

    SvaraRadera