måndag 15 april 2019

Redan tagen! av Camilla Jönsson

Molly och Jossan har varit bästa vänner så länge de kan minnas. De är väldigt olika, men trivs ändå bra ihop. Molly är blyg och tyst och håller sig i bakgrunden, medan Jossan syns och hörs. De umgås egentligen mest på Jossans villkor, men Molly har inget emot det. Utan Jossan känner sig Molly osynlig och tråkig.

Molly har länge varit kär i Theo. Men hon har inte berättat det för någon, inte ens för Jossan. Ifall Jossan visste skulle hon säkert tjata på Molly att hon ska gå fram och prata med Theo, och det vågar hon ju inte. Därför går hon och tittar på honom i smyg.

Jossan däremot pratar ofta killar med Molly och är jämt kär. Nu har hon en ny kille i tankarna och berättar ivrigt om hur kär hon är i - Theo. Molly kan inte andas, slutar att lyssna, vet inte var hon ska vila blicken. Theo av alla killar! Jossan undrar om Molly, som har pratat lite med Theo några gånger, kan hjälpa Jossan att komma igång och lära känna honom. Kanske gå fram och prata lite om löpning. Löpning?! säger Molly. Ja, ni håller ju på med det bägge två, säger Jossan. Det tar emot att försöka hjälpa ens bästa kompis att bli ihop med killen man är kär i. Men vad gör man inte för sin bästis? Snart har Molly och Theo bestämt att träffas på en löprunda på slingan på lördag klockan 10. Jossan kommer också, tillägger Molly snabbt. Ju fler desto roligare, svarar Theo och ler. Åh, vilket fint leende han har! Hur ska Molly orka med att se Jossan och honom tillsammans?

Lättläst bok om pirrig kärlek, vänskap, blygsel och hemligheter. Från 12 år.

9789175438078


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar