onsdag 3 april 2019

Monsterhotellet; den stora påskmiddagen av Anna Hansson

Ulv och Ylva bor med sin pappa Bosse på Monsterhotellet. Tillsammans sköter de hotellet och tar hand om alla monstergäster. Nu när påsken snart närmar sig har de fullt upp - eftersom det var fullbokat på Blåkulla har ett stort gäng påskhäxor bokat in sig på Monsterhotellet. Ulv och Ylva har påskpyntat med gula ljus, fågelklor i alla fönstren och  fjädrar i alla hörn. Påskhäxorna kommer när som helst. Deras bokning är lite annorlunda - de vill ha var sitt rum och de vill även boka hela köket. De ska laga en stor påskmiddag tillsammans och vill varken ha hjälp med maten eller med dukning. Disken får Bosse däremot gärna ta hand om.

När häxorna kommer har Bosse lagt sig för att vila lite. Ulv och Ylva hälsar alla gäster välkomna, men börjar snart ana oråd. Häxorna har med sig en stor kittel och börjar mäta Ulv med ett måttband! Han tror att de ska kontrollera så att han får plats i kitteln. Farmor spöke hittar en kokbok på en av häxornas rum som heter Varulvsrecept. Ska de bli uppätna? De måste väcka pappa!

Den stora påskmiddagen är rolig, spännande och lättläst med fina bilder. Från 7 år. Gillar du denna finns det tio böcker till om Monsterhotellet.

9789188009623

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar