måndag 25 februari 2019

Monsterallergi; Monsterhuset av Katja Centomo

Elena Potatis är nyinflyttad i Oldmill och blir redan första dagen varnad för Zick som bor i huset bredvid Elena. När hon går och plingar på för att presentera sig öppnar han dörren iklädd gasmask. Zick är nämligen allergisk mot typ allt. Hans katt är en nakenkatt (för allergins skull) och ser agressiv ut, men Elena tänker att både hon och hennes katt kanske kan få vänner redan idag! Att Zick räknas som lite konstig och knasig ser Elena bara som positivt och spännande.

Så försvinner plötsligt Elenas katt Prassel. Elena och Zick hjälps åt att leta. Zick har förmågan att se spöken och monster, och det är verkligen till hjälp i sökandet efter Prassel. En spökhund kontaktar nämligen honom och ber om hjälp att rädda hennes hundvalpar undan den elaking som dödat henne och nu kanske är på väg att döda även hennes valpar. Kanske har elakingen även Elenas katt?  Spåren verkar leda till The old mill, som är en restaurang i byn. Zick berättar att det faktiskt har gått rykten i byn om att de lagar mat av katter på restaurangen. Nu är det bråttom! Kommer de att hinna rädda Prassel och hundvalparna?!

Monsterhuset är första delen i serien Monster Allergi, och är en lättläst bok i serieformat. Berättelsen innehåller action, monster och spöken, men även vänskap, mobbing och allergier får plats i den 50 sidor långa berättelsen. Monster Allergi finns även som animerad tv-serie och heter då Monster Allergy, och kan ses bland annat på Youtube.

Passar från 8 år.

9789175438139

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar