fredag 15 februari 2019

Allt för laget av Jake Maddox

Kometerna är peppade, säsongens första match ska strax sätta igång. Brett står i mål som vanligt, lagkapten Jamie och kompisen Jill är redo, de har center som sin position. Juniorhockeylaget har vunnit det lokala  mästerskapet varenda säsong och två gånger har de till och med vunnit distriktsmästerskapet.

Men dagens match börjar dåligt. Motståndarlaget Spartanernas tränare har fått syn på Jill och  skriker därför åt domaren och viftar med ett papper. Enligt reglerna får inte tjejer spela med killarna om det finns ett tjejlag, menar tränaren. Men för kvinnliga spelare i åldern 12-16 år finns inget lag i Kometernas hemstad. Men Spartanernas tränare står på sig, då får hon spela i en annan stad! Det hela slutar med att Jill får sitta på avbytarbänken till Kometernas frustration - Jill är en av deras bästa spelare!

Lagets otur håller i sig. En bit in i matchen krigar Jamie och en spelare från motståndarlaget om pucken då de tappar balansen och krockar med Brett. Brett faller ihop och skriker rakt ut av smärta. Spelarna får hjälpa honom av isen, han kan inte stödja på vänster ben. Tränaren bestämmer att Jamie, som var den som var ofrivillig målvakt innan Brett började i laget, ska ta på sig målvaktsutrustningen. Jamie suckar uppgivet. Det här bådar inte gott. Nu har Kometerna varken sina bästa målskyttar eller sin mur till målvakt i rinken. Hur ska de nu kunna vinna matchen?

Allt för laget är den senaste boken i Jake Maddox lättlästa serie om olika sporter. Matchen beskrivs med detalj och spänning och man läser nyfiket vidare för att se hur det går för Kometerna i matchen mot Spartanerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar