tisdag 29 januari 2019

Matmysteriet av Lena Lilleste

Klockan är elva, och det är dags för lunch i skolan. Max och Penny är jättehungriga och går förväntansfullt till matsalen. Mat-tanten bjuder alltid på så god mat! Idag är det potatismos och korv. Penny tar två korvar och mycket mos och sätter sig bredvid Max. Men moset går inte att äta. Moset brinner i munnen! Till och med fröken tycker att det är för starkt, hon rusar ut till toaletten för att spotta ut moset. "Ät inte av maten!" skriker Penny till alla i matsalen. Mat-tanten tittar surt på henne. "Varför säger du så?" frågar hon och smakar moset. Hon spottar genast ut i en servett. Den dagen blir det korv och knäckebröd till lunch.

Nästa dag är det likadant. Och dagen därpå. Mat-tanten är helt förtvivlad. Hon provsmakar alltid potatisen och riset som hon har kokat innan hon serverar. Då smakar det som det ska. Vem är det som efter det förstör skolmaten?

Penny och Max tittar på varandra. De ska ta reda på vem sabotören är. Det här är ett nytt fall för Skoldeckarna!

Matmysteriet är bok nummer fyra i den lättlästa deckarserien Skoldeckarna. Böckerna behöver inte läsas i ordning. De har fina illustrationer och är placerade på Börja läsa-hyllan i biblioteket.

9789129714043


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar