fredag 12 februari 2016

Gangsterfarmor av David Walliams

Bens föräldrar har myskväll varje fredag. Då hittar de på något på tu man hand, utan Ben. Oftast tittar de på sitt favoritprogram på tv: Let´s dance. Ben får inte vara hemma på fredagkvällar utan är tvungen att sova över hos sin farmor. Det kan ju låta mysigt, om man har en mysig farmor. Ben däremot hatar att vara hos sin farmor.

Farmor ser ut som en vanlig farmor. Vitt hår, löständer, hörapparat och lite skägg på hakan. MEN, hennes tv är i sönder och hon tycker inte att den behöver lagas, eftersom spelet Alfapet är så otroligt roligt. Enligt farmor. Varje fredag spelar Ben och farmor Alfapet. Ben hatar Alfapet.

MEN nummer 2 - Farmor har fått för sig att Ben älskar kål. Så varje fredag kväll bjuder hon på kålpudding, kålsoppa, kålpaj eller något annat med kål i. Till efterrätt blir det kålmousse. Eller kålchoklad. Ben hatar kål. Äter man mycket kål så bildas det mycket gas i magen. Som behöver komma ut. Man fiser helt enkelt mycket av kål. Bens farmor äter mycket kål. Och fiser hela tiden. Hon går ständigt omkring som i ett moln av kålfis.

MEN nummer 3 - en fredagkväll hittar Ben en kakburk full av smycken hos farmor. Halsband, armband, örhängen och ringar översållade av diamanter. Kan det vara som Raj, kioskägaren på hörnet, säger - att alla gamla människor har en eller flera hemligheter som de går och ruvar på? Vem är farmor egentligen? Det verkar nästan som om hon är en riktig gangster?

Gangsterfarmor är en jätterolig bok! Författaren har skrivit flera andra roliga böcker, till exempel Stinkis och Råttburgare och de påminner om böckerna av Roald Dahl. De passar dig som är 9-12 år ungefär.

ISBN: 9789132163975

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar