torsdag 18 juni 2015

Hemliga BK av Tom Palmer


Det är första dagen efter ett sex veckor långt sommarlov. Lily, Khal och Zack har längtat tillbaka till skolan. Inte till lektionerna eller att sitta still i bänkarna, utan till skolans fotbollsplan. Staden där de bor är trångbodd,  trafikerad och har ont om grönområden, så gänget har inte kunnat spela fotboll på hela sommarlovet. De längtar därför till första rasten!

Men den nye rektorn, som inte ler någon gång alls under sitt välkommen tillbaka tal i aulan, informerar alla skolans elever att från och med nu är det förbjudet att spela fotboll på skolgården. Det är för farligt, säger han. Gänget förstår ingenting, vad ska de då göra på rasterna?! Det finns ju inget annat som är roligt, fotboll är ju livet! Men efter någon dag börjar de snegla på skogen som ligger på skolans område (som också den är farlig och därför förbjuden, tala om att överbeskydda eleverna). I skogen ligger nämligen en igenvuxen gammal tennisbana, kanske de kan röja upp och fixa till den så att den går att använda till fotbollsplan? Där kan de ju spela utan att bli sedda...

En lite annorlunda bok om fotboll. Jag gillade att laget består av blandat killar och tjejer och att alla var lika bra på fotboll. Boken passar dig från 9 år.

ISBN: 9789187667251

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar