onsdag 10 juni 2015

Gengången av Ingelin Angerborn

Äntligen har Ingelin Angerborns nya bok kommit! Den heter Gengången. Mysko titel tyckte jag, när jag fick den i min hand. Är det en förkortning av gengångaren eller någon variant på genvägen? Övernaturligt och spöklikt visste jag i alla fall att det skulle bli, Angerborns böcker är ju sådana :)

Ellinor är och hälsar på mormor på sommarlovet. De besöker en loppis och Ellinor fastnar för ett guldfärgat smyckeskrin med spegelvägg och en vitklädd liten ballerina inuti. När hon frågar butiksinnehavaren hur mycket skrinet kostar, ler damen finurligt och säger "Det är gratis för rätt person" och ger Ellinor skrinet. Efter det blir inget som förut. Ellinor börjar snart ångra att hon tog emot gåvan. Genom spegelväggen kan hon se och höra saker som ingen annan tycks se, saker som tycks ha hänt förr. Hon får en känsla av att hon måste försöka ställa saker tillrätta. Vad menade damen med att hon är rätt person? Hur ska hon kunna hjälpa den ledsna flickan hon ser i speglarna? Och Oliver, killen hon lär känna på Gengången 1, vad har han för koppling till alltihop?

Angerborn skriver bra. Lagom läskigt och lagom övernaturligt. Passar bra för dig 10 år och uppåt. Perfekt läsning till ficklampans sken i tältet!
ISBN: 9789129694956

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar