tisdag 9 april 2013

Svart hund av Levi Pinfold

Jag måste bara få skriva lite om denna bok, trots att den på framsidan visar en vinterdag! För det är en väldigt häftig bok! Och den har helt otroliga bilder, vackra, spännande och avporträtterade mitt i nuet! Alltså mitt i händelsen, till exempel en tallrik på väg ner i golvet, en stol som håller på att välta och en tekanna som mamman häller ur.
Boken handlar om att blir rädd och den handlar också om att INTE blir rädd!

I den vintriga världen ligger ett hus befolkat med en familj. Pappan benäms som Herr Hoppet och mamman som Fru Hoppet, inte så svenskt, men charmigt liksom det bohemiska hus de bor i. Pappan är den förste som ser hunden utanför fönstret, och han blir livrädd och ringer polisen. Övriga i familjen ser också djuret och de blir lika panikslagna! Alla utom lilla "Lilla" som resolut tar på sig ytterkläderna och öppnar ytterdörren, detta trots varningarna som hon får.

Vem möter hon då? Största värsta jättestora odjuret! Fast så värst rädd blir hon inte, utan hon utmanar hunden till att jaga henne...Och ju mer de leker, ju ofarligare blir hunden!

Det är en upplevelse att läsa denna bok, att titta på de fantastiska bliderna, att möta faran och fundera över sina egna och andras rädslor. Detta är en bok både för barn från 3 års ålder, och vuxna som vill njuta av en berättelse med vackra bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar