fredag 26 april 2013

Rizzo racerförare av George Johansson

Så har det då äntligen kommit en kapitelbok på svenska om racing! Boken heter Rizzo racerförare och är författad av George Johansson med illustrationer av Stefan Lindblad. George Johansson är sedan länge känd som "pappan" till bl.a. Mulle Meck och till faktaböcker i olika ämnen för yngre barn.

Rizzo Rappz är en ung man, eller snarare en ung råtta, som drömmer om att köra racerbil. I mer än tre år har han smugit sig runt i Benzingränd och kikat på de olika motorverkstäderna som finns där, i synnerhet har han spionerat på stall Ramirez Racing 9:17,4. En dag vågar han sig in. Roland Remmer, Roger Hill, Dogge, Latte, Trassel och de andra killarna i verkstaden är först lite avvaktande, men sedan bjuds Rizzo in på en kopp te. De inser att Rizzo kanske har en del som de skulle kunna ha nytta av, inte minst hans extrema intresse för motorsport. Och sen är det ju det där med hans efternamn...

Stallet Ramirez Racing 9:17,4 har dock vissa ekonomiska problem. Om stallet ska överleva måste de bara vinna nästa Formel Mini på Kumla Ring. Det är 47 dagar, 4 timmar och 56 minuter kvar till loppet och stallet Ramirez bestämmer sig för att satsa allt. Rizzo blir anställd som Go-fer, eller springpojke. Han kommer dock inte bara behöva "springa" utan får även, till sin stora lycka, hjälpa till att testköra racerbilen. Lyckliga den motorälskande tjej eller kille som får den här boken i sin hand!Det är både spännande och lärorikt. Gerge Johansson har nämligen gedigna insikter i och kunskaper om motorsport, bl.a. så har han varit mekaniker i Tyrells Formel 1 stall åt världsmästaren Jackie Stewart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar