måndag 11 februari 2013

Gräddbullarna Rulle och Bulle av Barbro Lindgren och Anna Höglund

Imorgon är det Fettisdagen! Och då måste jag bara läsa om en av mina favoritböcker! Den är visserligen inte ny, men imorgon är den superaktuell! Den handlar om de två gräddbullarna (semlorna) Rulle och Bulle som ger sig ut i världen. Båda har grädde på huvudet och pudersocker längst upp! De har inte sett något av världen innan, och nu ger de sig ut på sin livsresa. De möter arga tanter och  farliga fiskmåsar, de spelar tennis och de går på bio. De upptäcker helt enkelt världen och livet!

Men precis som alla så söker de en plats att höra hemma på, en plats de kan kalla för sin! Och de hittar den; efter mycket letande. Och där tillbringar de resten av sitt gräddbulleliv, innan evigheten tar vid i gräddbullehimlen.

Tänk att en bok om semlor kan förklara livet på ett så härligt och humoristiskt sätt. Barbro Lindgrens lite torra text samspelar helt underbart med Anna Höglunds bilder. Den är en riktig kul bok att läsa högt för både stora och små barn, och jag hoppas verkligen förlaget ger ut den igen. Tillsvidare får man leta på biblioteken för att kunna hitta den. Och passa på att njuta av denna tid på året då man kan få lov att unna sig en semla eller två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar